zaterdag 3 januari 2009

Hoogtepunten uit 2008

Met deze bieblog willen we een frisse start maken in 2009 en ik kan u verzekeren dat we nog heel wat voor u in petto hebben. Blijf deze blog volgen! En bent u een echte Hyver, dan kunt u ook lid worden van onze bibliotheekhyves.

Ik vind het leuk om enkele hoogtepunten uit 2008 met u te delen.

  • Het ROC van Twente trok na de zomervakantie bij ons in. Tijdens de uren die wij gesloten zijn, worden er cursussen gegeven als: Engels, Orientatie op de computer en Beter lezen en schrijven.
  • Tijdens de kinderboekenweek organiseerden de Overijsselse Bibliotheken
    Rijmreis, waarbij gedichten in de hele provincie letterlijk op reis gingen. Duizenden kinderen deden vol enthousiasme mee.
  • Op donderdag 23 oktober j.l. organiseerde de Culturele Raad Wierden een literaire avond in bibliotheek Wierden, waarbij Arthur Japin een lezing gaf over zijn werk. We wisten toen nog niet dat Japin de Publieksprijs zou winnen en tekenden die avond grif de stemformulieren. Een kleine week later op dinsdag 28 oktober hoorden we dat Japin de Publieksprijs had gewonnen voor zijn boek De Overgave. In de bibliotheek waren we allen trots dat hij net bij ons was geweest.
  • Op donderdag 6 november 2008 gaf Thea Kroese een lezing in bibliotheek Wierden. Het thema van haar lezing was: “Verrassingen in de streekcultuur”. Omdat ik zelf niet uit Twente kom, was deze lezing heel verrassend en leerzaam voor mij. Mijn collega Ria deed verslag van deze avond op haar weblog.
  • Naast alle lezingen waren er ook onze films in de Biblioscoop. Kleinschalig, maar daardoor erg gezellig. Collega Gea woonde de film Brokeback Mountain bij.
    Ook het komend jaar zal de filmcommissie van onze bibliotheek een aantal films selecteren, dat geschikt is voor de Biblioscoop.

Tot slot ben ik er erg trots op dat ik van zeer dichtbij de metamorfose van bibliotheek Enter heb mogen meemaken. In een week slaagden we er in de bibliotheek tot een "winkel" om te vormen. Met vijf werelden in deze "winkel" heeft bibliotheek Enter een inrichting gekregen die veel meer van deze tijd is. Op donderdag 18 december 2008 werd bibliotheek Enter officieel heropend door wethouder Theo de Putter. De openingshandeling bestond uit het inrichten van een display tafels met Toptitels, een service waarmee we in het nieuwe jaar starten.
Kijkt u zelf op onderstaand YouTube filmpje of onze wethouder het displayen onder de knie heeft.



Bent u nog niet in de gelegenheid geweest om bibliotheek Enter te bezoeken, kijk dan op ons webalbum. Klik op de foto en daarbinnen op diavoorstelling!

Officiele opening Enter

1 opmerking:

opfietse zei

De nieuwe opstelling in bibliotheek Enter ziet er goed uit!!!!!