zondag 5 april 2009

Taxatie en boekenverkoop in bibliotheek Wierden

Op vrijdag 17 april 2009 kunnen belangstellenden voor twee activiteiten in Bibliotheek Wierden terecht. Gedurende de openingstijden van de bibliotheek kan men gratis oude voorwerpen laten taxeren en tevens zal de jaarlijkse boekenverkoop plaatsvinden. De bibliotheek is op vrijdag open van 14.00 tot 20.00 uur. Vooraf aanmelden om voorwerpen te laten taxeren is niet nodig.

Taxatie
De heer Enno de Boer, Freelance Taxateur en tevens Presentator van het TV Oost taxatieprogramma Geen Kaf maar Koren, is tijdens de openingstijden in de bibliotheek aanwezig om de meegebrachte materialen te taxeren. Zijn specialiteit is zilver, klokken en volkskunst, maar ook andere zaken zoals o.a. porcelein, aardewerk en schilderijen kunnen door hem op waarde worden geschat. Het is overigens niet alleen leuk om de eigen (kunst)voorwerpen te laten taxeren, maar ook om de beoordeling van andermans voorwerpen te volgen. Plaats van handeling zal de grote leestafel in de bibliotheek zijn, waar omheen zich een grote groep kan vormen.
De heer de Boer verzorgd regelmatig dergelijke taxatiedagen, niet alleen voor musea en oudheidkamers maar ook voor bibliotheken. Het is voor het eerst dat een taxatie in Bibliotheek Wierden plaats zal vinden. Het is afwachten of er nog bijzondere vondsten gedaan zullen worden. Zal het vooral kunst zijn of toch kitsch?



Boekenverkoop
Tegelijk met de taxatie zal ook de jaarlijkse boekenverkoop plaatsvinden. Boeken die onlangs uit de collectie van de bibliotheek zijn gehaald, worden te koop aangeboden. Overigens worden er niet alleen boeken verkocht, hoewel die wel het grootste aanbod vormen. Ook zal er een beperkt aanbod te koop zijn aan oude tijdschriften, cd’s, cd-rom’s en dvd’s. De boeken kosten € 0,50 per stuk. Bij afname van 10 boeken bedraagt de prijs slechts € 3,50! De tijdschriften kosten € 0,10 per stuk. De prijs van zowel cd’s, cd-rom’s als dvd’s bedraagt € 1,00 per stuk.

Foto: Miek37

Geen opmerkingen: