zondag 29 maart 2009

Leesvirus

De komende weken hangt bibliotheek Wierden vol met werkstukken van basisschool De Morgenster. Als enige school in de gemeente Wierden doen zij mee aan het Leesvirusproject.

Leesvirus.nl is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Het is bedacht in Drenthe, waar het al een aantal jaren met succes draait.

Bij Leesvirus lezen kinderen van 9-10 jaar 10 mooie, leuke of spannende leesboeken.
Via de website van Leesvirus kunnen de deelnemers hun mening over de boeken uitwisselen met kinderen van andere scholen die ook meedoen aan Leesvirus.

Om het extra spannend te maken, wordt er ook een Leesvirusquiz georganiseerd. Gedurende negen weken is op de Leesviruswebsite de Leesvirusquiz te vinden. Met vragen over de boeken en over thema's uit de boeken. Voor de antwoorden moeten kinderen niet alleen het boek lezen, maar ook zoeken op internet. Daarnaast krijgen de kinderen creatieve opdrachten, bijvoorbeeld Leesvirusje tekenen en deze op de Leesviruswebsite plaatsen. Op het scorebord wordt bijgehouden welke school de meeste punten heeft verzameld.

Door de werkstukken naar de bibliotheek te brengen, kunnen de deelnemende scholen extra bonuspunten verdienen.
De Morgenster heeft dit gedaan en staat nu bovenaan op het scorebord!!!

 
Posted by Picasa


Ter afsluiting van Leesvirus.nl is er in mei een feestelijke slotbijeenkomst in of met de bibliotheek. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst wordt de winnaar bekend gemaakt van de Leesvirusquiz. Ook wordt bekend gemaakt welk boek de meeste punten heeft gekregen en dus het meest besmet is.

Aangezien De Morgenster de enige deelnemer is in de gemeente Wierden, werkt de bibliotheek samen met de bibliotheek Hellendoorn-Nijverdal.

Geen opmerkingen: