zondag 26 april 2009

Verhalenwedstrijd met Janna van den Berg

In het kader van het kunst- en cultuurproject in de gemeente Wierden vertelde verhalenvertelster Janna van den Berg van 1 t/m 8 april 2009 volksverhalen aan alle groepen 6 van het basisonderwijs.

Zo af en toe mocht ik erbij zijn en kon ik genieten van het verhaal over de drie broers en hun vieze pannetje, "smullen" van Jannoa en haar overheerlijke pannenkoeken en huiveren bij het verhaal van Huttenklaos.

Aan dit verhalenproject heeft de bibliotheek een wedstrijd verbonden. Kinderen kregen de gelegenheid hun lievelingsverhaal na te vertellen en door de scholen werd dit gefilmd. Alle 28 inzendingen van 7 basisscholen zijn op dit moment te bekijken in de bibliotheken Wierden en Enter. Bezoekers mogen stemmen wie zij de beste verhalenverteller of -vertelster vinden.
Een deskundige jury o.l.v. Janna van den Berg neemt de keuze van het publiek mee en beslist uiteindelijk wie er gaan winnen. Er zullen drie prijzen beschikbaar worden gesteld en Janna zal deze uitreiken.

Over de prijsuitreiking en de winnaars volgt nader bericht.
In het volgende filmpje een impressie. Voor de volledige film nodig ik u van harte uit in de bibliotheken te komen kijken!

Geen opmerkingen: