donderdag 19 maart 2009

Film "Leef!" binnenkort in Biblioscoop in bibliotheek


Op donderdag 26 maart a.s. om 20.00 uur zal er weer een film worden gedraaid in de Biblioscoop die is gevestigd in Bibliotheek Wierden. Het betreft de Nederlandse film Leef! van regisseur Willem van de Sande Bakhuysen. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de bibliotheken in Wierden en Enter. Uiteraard kunnen kaarten ook voorafgaand aan de filmvertoning worden gekocht, mits er dan nog kaarten beschikbaar zijn. Leden van de bibliotheek betalen op vertoon van het bibliotheekabonnement € 5,-. Niet leden betalen € 7,50. Het is aan te raden tijdig kaarten te kopen. Tegen betaling zijn consumpties verkrijgbaar. Vanaf 19.45 uur gaat de zaal/de bibliotheek open. De Biblioscoop is een bioscoop met een beperkt aantal zitplaatsen die in de bibliotheek te Wierden is gevestigd.

Inhoud van Leef!:
Nederlandse speelfilm uit 2005 van Willem van de Sande Bakhuysen die één dag voor de première overleed. Anna is een levenslustige vrouw van begin veertig met een druk bestaan. Ze heeft een eigen vroedvrouwenpraktij, is getrouwd met Paul en heeft twee puberende dochters; Robin en Isabelle. Op aandringen van een goede vriend en collega neemt ze haar oude passie weer op: schrijven. Door middel van autobiografische schetsjes probeert ze in het reine te komen met gebeurtenissen uit haar verleden. Vooral de relatie met haar moeder Sybille, eens een gevierde actrice, heeft er voor gezorgd dat ze nooit voluit durft te leven. Het schrijven, en het feit dat Anna haar verhalen laat lezen aan haar dierbaren, heeft veel meer gevolgen dan Anna kon overzien toen ze ermee begon. Winnaar van drie Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival.

Filmprogramma voorjaar 2009:
Voor het voorjaar is het volgende programma samengesteld: As it is in heaven (29-1), Babel (26-2), Leef! (26-3) en de film Les choristes (23-4).

Geen opmerkingen: