dinsdag 17 mei 2011

De Morgenster winnaar Leesvirus 2011

In de Gereformeerde Kerk te Wierden werd op dinsdag 17 mei de prijs uitgereikt aan de winnaar van het Leesvirusproject Wierden-Twenterand.
Basisschool De Morgenster uit Wierden behaalde de hoogste scores en werd daarmee de winnaar van 2011.

Leesvirus is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Het is bedacht in Drenthe, waar het al een aantal jaren met succes heeft gedraaid.
Leerlingen van de groepen 6 van CBS Rehobothschool in Vriezenveen, PC Dalton basisschool De Maten in Den Ham, basisscholen De Morgenster, Kluinveenschool, en Het Galjoen uit Wierden hebben de afgelopen 9 weken tien boektoppers gelezen, beoordeeld en antwoorden gegeven op de quizvragen over de leesboeken. Alle leerlingen konden dat doen via de speciale website van Leesvirus, www.leesvirus.nl

Op dinsdagmiddag 17 mei werd het Leesvirusproject afgesloten met een slotfeest, waarbij alle groepen een programma-onderdeel verzorgden met een creatieve uitvoering rond een gelezen boektitel. Het programma was zeer afwisselend. Een rap, een lied en toneelstukjes, ze kwamen allemaal voorbij. Goochelaar Jan uit Wierden was de speciale gast en goochelde uiteindelijk de winnaar tevoorschijn.

De winnende school De Morgenster kreeg een beker, medailles en een boekenbon.






Groep 6 van De Morgenster

Geen opmerkingen: