donderdag 11 maart 2010

Officiele opening BoekStart in bibliotheek Enter

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Via een gezamenlijke brief van de bibliotheek, het consultatiebureau en de gemeente Wierden krijgen ouders een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStart-koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boekje en een cd-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek.

Bibliotheek Enter heeft een speciale babyhoek ingericht in haar bibliotheek. Hier zijn de babyboeken voor baby’s van 2-12 maanden te vinden. Naast deze babyhoek zal de bibliotheek ouderactiviteiten in de toekomst gaan verzorgen.
BoekStart zal eerst als pilot in bibliotheek Enter gaan draaien. Als het project succesvol blijkt te zijn, zal bibliotheek Wierden een jaar later van start gaan.

Vanmiddag reikten wethouder Dirk Velten en wethouder Theo de Putter de eerste BoekStart koffertjes uit aan ouders en hun baby's. Daarmee werd BoekStart officieel geopend in bibliotheek Enter.


Geen opmerkingen: