zondag 22 februari 2009

Toptitels!

Sinds januari van dit jaar hebben we voor onze bibliotheken in Wierden en Enter abonnementen op toptitels genomen. Om u, als klant, nog beter van dienst te kunnen zijn.

Moest u voorheen lang wachten totdat de actuele beststellers te leen waren, nu zijn deze na de verschijningsdatum vrij snel voor u beschikbaar. Zonder extra kosten!
De toptitels kunt u zowel in Wierden als Enter op een speciale display tafel vinden en hebben een uitleentermijn van twee weken. Toptitels kunnen niet worden verlengd, zodat zoveel mogelijk klanten deze beststellers kunnen lenen. Per titel zijn meerdere exemplaren beschikbaar.

Een van de toptitels is momenteel het boek Benjamins bruid van Yvonne Keuls, dat ik onlangs las.


Benjamins bruid vertelt het verhaal van een Indische dame en haar familie.
Als twaalfjarige is Dolores met haar moeder naar Nederland gerepatrieert. Ze trouwt driemaal, maar wordt ook vrij snel driemaal weduwe. Ze heeft slechts 1 zoon, Jimmy, met wie ze een zeer moeizame relatie opbouwt.
Deze relatie loopt steeds als een rode draad door het verhaal.
Naast deze moeder-zoon relatie schuwt Yvonne Keuls ook thema's, als homoseksualiteit en dementie niet.
Heel ontroerend beschrijft Keuls hoe Dolores merkt dat ze evenals haar moeder door dementie wordt getroffen. Van de eerste tekenen van vergeetachtigheid, het ontkennen van de ziekte tot het stadium dat Dolores alleen nog maar in het hier en nu leeft.
Benjamin, die later in haar leven is gekomen en als een zoon voor haar is, is haar grote steun en toeverlaat als ze ziek wordt.

Ongetwijfeld zullen mensen die hun geliefden verliezen aan de ziekte Alzheimer heel veel herkenning vinden in Benjamins bruid. Op de website van Yvonne Keuls vindt u een fragment uit het boek.

Ondanks de verschillende thema's, die in Benjamins bruid naar voren komen, vond ik het een heel gemakkelijk leesbaar boek. Er is ook een luistercd van dit boek verschenen!

Geen opmerkingen: