Marjan Berk werd op 11 juli 1932 geboren te Zeist. Marjan Berk was lange tijd werkzaam in de wereld van cabaret, musical, toneel, radio en televisie. Op een gegeven moment liep in Nederland de belangstelling voor het cabaret terug en kreeg Berk voornamelijk weinig bevredigende rollen aangeboden in toneelstukken en tv-series. Ze zegt hierover: "Ik speelde de ene huishoudster na de andere. Dat kwam me de strot uit." Langzamerhand ging ze zich toeleggen op het schrijven.
In eerste instantie schreef ze voor toneel, radio en televisie. Verder schreef Marjan Berk enkele liedjes voor "Kinderen voor Kinderen" en een groot aantal programma's voor de schoolradio (VARA en KRO). Marjan Berk kwam in 1992 in het nieuws omdat ze het scenario schreef voor de succesvolle tv-serie "Vrouwenvleugel". In 1994 werd de serie bekroond met de Televizierring.
In 1980 verscheen het eerste boek van Marjan Berk: het Bezuinigings-kookboek, dat ze samen met Jeroen Krabbé samenstelde. Hierna volgden meer dan twintig boeken, waaronder kinderboeken.
In 2008 verscheen haar boek Rijk!, waarin ze op openhartige wijze over het winnen van 1 miljoen schrijft.
Binnenkort verschijnt haar nieuwste boek: Boek voor Belle.
Geniet van onderstaande podcast van Schiffers.FM (AVRO), waarin Marjan Berk wordt geinterviewd over het winnen van die 1 miljoen euro. Tevens vertelt zij de luisteraar wat zij heeft met popmuziek!
AVRO - Podgast: Marjan Berk | ||
Found at bee mp3 search engine |
Tijdens de pauze van de lezing in bibliotheek Wierden is het mogelijk boeken van Marjan Berk bij boekhandel Reterink te kopen en deze door de auteur te laten signeren.
Uiteraard zijn in de bibliotheken Wierden en Enter ook boeken en luisterboeken van Marjan Berk te leen.
Kaarten à € 5,00 p.p. voor leden van de bibliotheek € 7,50 p.p voor niet-leden zijn vanaf maandag 9 februari 2009 verkrijgbaar bij boekhandel Reterink, de bibliotheken Wierden en Enter en tevens een half uur vóór aanvang van de lezing in bibliotheek Wierden.
Bronnen: Dossier Marjan Berk van de Openbare Bibliotheek Deventer, Dichter aan Huis en Wikipedia.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten