zondag 10 januari 2010

De Wiebelbillenboogie

De Nationale Voorleesdagen vinden jaarlijks in januari plaats. Het is een campagne, die zich specifiek richt op de ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar. Doelstelling is het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. De campagne wordt gehouden in bibliotheken, boekwinkels, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, en in de eerste twee groepen van het basisonderwijs.
Deze activiteit is een initiatief van Stichting Lezen. De organisatie is in handen van Stichting CPNB. In de gemeente Wierden worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd door Bibliotheek Wierden in nauwe samenwerking met gemeente en voorschoolse instellingen.


De bibliotheek, een wereld vol verrassingen
Boeken zijn ook voor de jongste kinderen van groot belang. Plaatjes kijken, er verhaaltjes bij vertellen, verhaaltjes voorlezen – het leert ze niet alleen hoe de wereld eruit ziet, het bevordert ook hun taalontwikkeling en concentratievermogen. Bovendien: voorlezen is warm en gezellig, het schept een emotionele band.
In de bibliotheek zijn allerlei materialen voor jonge kinderen: voorleesboeken, prentenboeken, liedjes- en versjesboeken, luisterboeken, cd’s en dvd’s.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat in de bibliotheken Wierden en Enter het prentenboek “De Wiebelbillenboogie” van Guido van Genechten centraal, onlangs bekroond tot Prentenboek van het Jaar. Dit grappige prentenboek laat zien dat papa’s net zo goed op hun kinderen kunnen passen als mama’s. Maar wel op hun manier natuurlijk. Peuters en kleuters worden uitgedaagd mee te zingen en mee te dansen met het verhaal.

Ledenwerfactie
Ter gelegenheid van de voorleesdagen houdt Bibliotheek Wierden vanaf 20 januari een ledenwerfactie voor peuters en kleuters. Kinderen, die lid worden van de bibliotheek, ontvangen een grappig cadeautje; een vingerpoppetje van Olifantje. Deze ledenwerfactie duurt tot eind februari 2010.
Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis !!!

Voorleesochtenden in de bibliotheken Wierden en Enter
Op woensdag 20 januari van 10.00 – 11.30 uur organiseert Bibliotheek Wierden i.s.m. de gemeente en de voorschoolse instellingen een voorleesochtend. In Enter vindt deze plaats op donderdag 21 januari, ook van 10.00 – 11.30 uur.
Tijdens deze voorleesochtend voor peuters en hun ouders leest wethouder Dirk Velten voor uit “de Wiebelbillenboogie” van Guido van Genechten. Daarnaast kunnen kinderen de Wiebelbillenboogie dansen o.l.v. muziekdocente Nelleke Roozenbeek en is er een ballonnenclown.

Bibliotheek Enter is extra geopend op donderdagochtend 21 januari 2010!

De toegang in beide bibliotheken is gratis !


Ook in 2009 las wethouder Dirk Velten voor tijdens de voorleesdagen

Geen opmerkingen: