zondag 22 november 2009

Elisabeth, the golden age

Op donderdag 26 november a.s. om 20.00 uur zal weer een film worden gedraaid in de Biblioscoop, die is gevestigd in Bibliotheek Wierden. Het betreft de speelfilm “Elisabeth, the golden age”.
Vanaf 19.45 uur gaat de zaal/de bibliotheek open. Kaarten voor deze film zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken te Wierden en Enter. Het aantal zitplaatsen is beperkt dus het is aan te raden tijdig kaarten te kopen. Uiteraard kunnen kaarten ook voorafgaand aan de filmvertoning worden gekocht, mits er dan nog kaarten beschikbaar zijn. Leden van de bibliotheek betalen op vertoon van het bibliotheekabonnement € 6,-. Niet leden betalen € 8,50. Genoemde bedragen zijn inclusief twee consumpties.


Inhoud van Elisabeth, the golden age:

'Elizabeth' werd in 1998 bekroond met 7 Oscar nominaties. In dit vervolg, van dezelfde regisseur, herneemt Oscar winnares Cate Blanchett haar koninklijke rol. De film doet het relaas van de niet-aflatende strijd van een monarch met de liefde en de vijanden die haar koninkrijk bedreigen, van binnenuit en van buitenaf. Door haar vastberadenheid groeit ze uit tot één van de bekendste Westerse iconen. Naast Oscar winnaar Geoffrey Rush, die hier eveneens zijn rol herneemt, treedt Clive Owen aan als Sir Walter Raleigh, de avontuurlijke zeevaarder die in Elizabeth het oude liefdesvuur aanwakkert. Het verhaal begint in 1585, koningin Elizabeth moet het hoofd bieden aan de oorlogsdreiging vanuit het katholieke Spanje en interne twisten in haar land en ze wordt nog steeds onder druk gezet om te trouwen. Ze is erg onder de indruk van de avonturier Walter Raleigh, maar koppelt hem aan haar favoriete hofdame. Het verhaal eindigt in 1589, na het verslaan van de Spaanse armada.

Elizabeth - The Golden Age zit vol spanning, passie, verraad en avontuur. De film won een Oscar voor Beste kostuumontwerp, Blanchett kreeg een nominatie voor Beste actrice.

Geen opmerkingen: