vrijdag 8 mei 2009

Jay Ottaway and Friends in bibliotheek Wierden

Op donderdag 4 juni 2009 staat bibliotheek Wierden in het teken van Blues, Folk en muziek met Flamenco invloeden. De Amerikaanse singer-songwriters en muzikanten Jay Ottaway, James O’Halloran en Mare Wakefield maken tijdens de zomermaanden een tour door Europa en doen daarbij ook bibliotheek Wierden aan. Anderhalf jaar geleden gaven Jay Ottaway en James O'Halloran reeds een concert in de bibliotheken Wierden en Enter.

Jay Ottaway studeerde tekstschrijven en bluesgitaar aan het prestigieuze Berklee College of Music te Boston.
Hij won meerdere prijzen zowel voor zijn songteksten als muziekarrangementen. In 2005 richtte hij The Jay Ottaway Band op, waarmee hij tijdens de zomermaanden voornamelijk in Duitsland optreedt. Daarnaast speelt Jay Ottaway solo akoestisch.

James O’Halloran is muziekdocent, gitarist, tekstschrijver en zanger. Zijn repertoire bestaat uit eigen geschreven muziek, flamenco-jazz, traditionele blues en muziektheater. In zijn ruim twintigjarige loopbaan als muzikant trad hij o.a. op in Spanje, Rusland, Engeland, Montreal, New York en Berlijn.

Mare Wakefield is een zeer bekend en gewaardeerd zangeres uit Nashville, USA. Zij bespeelt regelmatig de belangrijkste Amerikaanse jazz- en bluespodia.

Tijdens het concert in de bibliotheek zullen de muzikanten alledrie een optreden verzorgen, waarbij ze begeleid zullen worden door de Duitse muzikant Jörg Weber, die de mondharmonica bespeelt.

Het optreden op donderdag 4 juni begint om 20.00 uur.
Toegangskaarten voor deze avond kosten € 6,00 voor leden van de bibliotheek en € 8,50 voor niet-leden. Genoemde bedragen zijn inclusief twee consumpties.
Kaarten zijn vanaf maandag 11 mei verkrijgbaar in de bibliotheken Wierden en Enter en een half uur vóór aanvang van het concert aan de zaal.


Op onderstaande YouTube video een korte impressie van hun muziek. Ook op hun MySpace sites kunt u songs beluisteren:

MySpace Jay Ottaway
MySpace James O'Halloran
MySpace Mare Wakefield

Geen opmerkingen: